У Вроцлаві в теплій атмосфері зустрінуться жінки-іммігрантки з України та корінні польки

У Вроцлаві в теплій атмосфері зустрінуться жінки-іммігрантки з України та корінні польки

Зазвичай українкам, які іммігрують до Польщі, не так важко адаптуватися. На загал працьовиті та спостережливі, українки швидко знаходять собі роботу, польських друзів та вміють організовуватися у великі та активні діаспорські громади. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Але часом буває, що завезені із собою «ментальні таргани» — звички у роботі та спілкуванні, які здаються нормальними в Україні, – перекреслюють наші досягнення та обмежують перспективи. Тому не завадить придивитися один до одної — полькам та українкам, щоб без бар’єр завжди знаходити спільну мову.

З цією метою Асоціація Нижньосілезького Жіночого Конгресу (Stowarzyszenie Dolnośląski Kongres Kobiet) організовує в середу, 15 травня з 16:00 до 18:00 зустріч під лозунгом “Мешканки Вроцлава — польки та українка, давайте познайомимося! (Wrocławianki — Polki i Ukrainki: poznajmy się!).

Місце зустрічі: 

Асоціація «Жовта парасолька» (Stowarzyszenie Żółty Parasol)
вул. Prusa 37-39, 50-317 Вроцлав, Польща

Контактні дані організаторів заходу: +48 530 239 756
[email protected]

— Запрошуємо всіх жінок на зустріч у столиці Нижньої Сілезії з пані уповноваженою з питань українців у Вроцлаві Ольгою Хребор. Жінки українського походження складають майже 10% мешканок, що проживають у Вроцлаві. На зустрічі поговоримо про те, що нас об’єднує з польками. Давайте знайомитися і працювати разом для поліпшення становища жінок у місті”, — йдеться в зверненні організаторів заходу.

Більше про подію можна прочитати ТУТ.