У Вроцлаві відбудеться протест проти цензури в Інтернеті
http://ukraine.politicalcritique.org/wp-content/uploads/2016/12/h_52511730.jpg

У Вроцлаві відбудеться протест проти цензури в Інтернеті

30 червня поточного року, у Вроцлаві відбудеться пікет під гаслом «Стоп цензурі в Інтернеті» („Stop cenzurze Internetu”). Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У найближчу суботу, 30 червня поточного року, у Вроцлаві відбудеться пікет під гаслом «Стоп цензурі в Інтернеті» („Stop cenzurze Internetu”). Організатором акції є організація “Академія Патріотів”. До слова, Akademia Patriotów  оголосили підозру, що правила, які вже на початку липня будуть поставлені на голосування в Європарламенті є загрозою для свободи слова в Інтернеті.

Йдеться про нові правила щодо дотримання авторських прав в Інтернеті. Однак, організатори пікету вважають, що їхня мета полягає в тому, щоб запровадити цензуру в Інтернеті.

— Комітет з правових питань Європейського парламенту прийняв проект директиви про авторське право на весь цифровий ринок. Наступне голосування може відбутися вже 3-5 липня. Європейська комісія має намір ввести новий інструмент, нібито для захисту авторських прав, а, насправді, щоб поставляти необхідну інформацію на ринок найбільших медіа-корпорацій”, — пишуть організатори протесту.

За словами організаторів пікету, запропоновані зміни правил ЄП будуть означати придушення потоку інформації і реальну ліквідацію дрібних веб-видавців, а також “замах” на конфіденційність та приватність і свободу вираження думки.

Пікет «Стоп цензурі в Інтернеті» буде проходити в найближчу суботу, 30 червня на Вроцлавському Ринку. Початок зустрічі заплановано на 13:00. — Ми запрошуємо всіх, незалежно від політичних поглядів. Ми не можемо залишатися байдужими, коли наша свобода обмежується, а ці обмеження діють, також в мережі”, — написав Zbigniew Jarząbek, один з лідерів “Академії Патріотів”.