У Вроцлаві відбудеться протест учнів та студентів

У Вроцлаві відбудеться протест учнів та студентів

Вже у цю п’ятницю, 15 березня, відбудеться акція протесту за участі молоді. Протестувальники пройдуться вулицями Вроцлава. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Вроцлавська ініціатива — це елемент всесвітньої акції, ініційованої 16-річною шведкою. Метою демонстрації буде привернути увагу до проблем, пов’язаних зі зміною клімату. Початок Вроцлавського молодіжного кліматичного протесту заплановано на ранок п’ятниці. Студенти повинні вирушити о 10:00 год. з площі Войцеха Млинчарського (перед Капітолієм) і пройти по вулиці Свідницька до Ринкової площі.

Подібні демонстрації 15 березня відбудуться по всьому світу. Рух ініціювала 16-річна шведка Грета Тунберг, яка кожну п’ятницю виступає перед парламентом, вимагаючи від політиків негайно вжити заходів для зменшення викидів парникових газів і таким чином підтримувати температуру Землі на рівні 1,5 градуса.

Діяльність Грети Тунберг викликала серію подібних акцій протесту у різних регіонах світу, і 15 березня до неї приєднаються молоді активісти з Вроцлава. Під час маршу, який буде проходити вулицями нашого міста, його учасники постулюватимуть запровадження повної екологічної освітньої програми в школах.

“Ми хочемо, щоб школи та університети здійснювали повну сегрегацію сміття, а використання пластику було зведено до мінімуму. Ми вимагаємо поважати положення Паризької угоди. Ми хочемо, щоб поширення екологічної свідомості в суспільстві стало частиною державної політики”, — оголосили організатори акції.