У Вроцлаві з вересня дешевшають квитки на проїзд у громадському транспорті

У Вроцлаві з вересня дешевшають квитки на проїзд у громадському транспорті

У перший день нового навчального року вступає в дію резолюція постанови міської ради Вроцлава від 21 березня 2019 року, згідно з якою знижуються тарифи на проїзд у громадському транспорті. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.


Єдиний квиток на всі лінії
Найважливішою і довгоочікуваною зміною є ліквідація квитків на швидкі та нічні лінії. Досі ці квитки були приблизно на 20 грошей дорожчі, аніж квитки на звичайних лініях. Тепер буде єдиний квиток на всі лінії та напрямки. Він буде коштувати 3,4 злотих, при чому ціна на пільговий квиток також знизиться і становитиме 1,7 злотих.
30-денні та піврічні проїзні квитки також будуть дешевшими. 30-денні квитки для звичайних ліній номінальною вартістю 90,00 злотих та 30-денні для всіх ліній, які тепер коштують 98,00 злотих, будуть замінені на один 30-денний квиток на всі лінії з номінальною вартістю 90,00 злотих. Вартість 60-денного особистого квитка на всі лінії скоротиться з 180 злотих до 170 злотих. Також будуть встановлені 30-денні агломераційні квитки на всі лінії від 86 злотих до 72 злотих.
Одноразові квитки, придбані до вступу в дію резолюції, залишаться чинними і дають право на проїзд громадським транспортом за умови, що ціна, зазначена на них, не буде меншою за застосовуваний тариф.

Невикористані квитки можна буде повернути
До 31 січня 2021 р. можуть бути повернуті невикористані квитки на швидкі та нічні лінії на 3,60 злотих і 1,80 зл. Ви також можете повернути 30-денні, 60-денні та 30-денні квитки, придбані до вересня. Пасажир отримає відшкодування суми, яку він сплатив за квиток, за вирахуванням ставки, яку він вже використав. Повернення цих квитків буде доступне в офісі MPK Passenger Service і Urbancard.

Для учнів, студентів та пенсіонерів — проїзд безкоштовний
Це ще одна зміна у Вроцлаві, яка повинна сприяти подорожам громадським транспортом. Уже рік, — з вересня 2018 року,- студенти та молодь віком до 21 року можуть безкоштовно їздити у міському громадському транспорті. Раніше міська влада скорочувала вік пенсіонерів, що мали право на безкоштовні поїздки. Раніше це було 70 років, тепер — 68 років, і врешті — від 65 років. Пільга також стосується політично репресованих осіб, — інформує  www.wroclaw.pl