У Вроцлаві заборонять косити траву?

У Вроцлаві заборонять косити траву?

Деякі вроцлавські газони востаннє були скошені ще в 2018 році. Це — результат нової міської стратегії, яка передбачає перетворення газонів у квітучі луки. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Чиновники Вроцлава підкреслюють, що протягом декількох тижнів, з урахуванням змін клімату та бажання збільшити зелень у місті — з цього року газони в місті будуть коситися значно рідше. Наслідки нової стратегії можна побачити неозброєним оком. Трава в багатьох місцях досягає колін.

Згідно з новими правилами, трави у Вроцлавських парках будуть косити 1-2 рази на рік. Нові умови дозволяють залишити до 20 відсотків площі всіх парків для створення квіткових лугів.

Території в самому центрі також навряд чи будуть скошувати, в тому числі і газони на Плацу Сольним. Регулярно скошувати траву потрібно буде лише вздовж вулиць, щоб забезпечити найкращу видимість.

10-12 разів за рік косять ділянки в районі Хала Стулеця і Старомейського саду. Як правило, газони не будуть скошуватися згідно з графіком, тільки в залежності від погодних умов і росту рослин.

У міській ратуші стверджують, що нова стратегія скошування аж ніяк не є результатом бажання зекономити. Цього року лише до червня Вроцлав витратить на ці цілі понад 2 мільйони злотих.