У Вроцлаві засудили 19-літню жінку за вбивство немовляти

У Вроцлаві засудили 19-літню жінку за вбивство немовляти

Районна прокуратура в м. Тшебниця скерувала звинувачення проти 19-річної Малгожати Г. до районного суду м. Вроцлава, звинувативши жінку у вбивстві своєї дитини та наругою над тілом. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Після народження дитини Малгожата Г. принесла немовля в ліс, кинула на землю і прикрила листям. Через кілька годин вона повернулася до мертвого новонародженого, забрала його додому і сховала в шафі. За скоєне їй загрожує до п’яти років ув’язнення.

Справа набула розголосу у січні, коли 19-річна Малгожата Г. звернулася в одну з лікарень Вроцлава. Її візит не стосувався вагітності чи пологів. Проте лікарі згадали, що жінка була вагітна, тому почали розпитувати її про малюка. Малгожата розгубилася, проте ствердила, що народила в місцевій лікарні. Але медики запідозрили, що породілля щось приховує.

Тоді й стало відомо, що жінка збрехала. На місце викликали поліцію. Малгожата зізналася, що народила дівчинку вдома, 1-го січня. А потім винесла її у мороз на вулицю і покинула в лісі. Проте за кілька годин прийшла по дитя і забрала його додому. Після цього сховала труп у своїй шафі.

Коли правоохоронці провели обшук, то знайшли в шафі мертве тіло малюка, замотане в шмаття — рушники та напірники. Горе-матір стверджувала, що дитя народилося мертвим, воно не плакал і мало заплющені очі, тож вона просто не знала, що з ним робити. Проте розтин свідчить про інше. Дівчинка народилася цілком здоровою. Дитина померла внаслідок переохолодження — просто замерзла в зимовому лісі.

Родичі дівчини зізнаються, що нічого не знали про вагітність Малгожати. За скоєне їй загрожує 5 років ув’язнення, інформує портал wroclaw.onet.pl.