У Вроцлаві затримали церковного злодія
http://kalushfm.com.ua/img/e229f32708f60a4252593b1cf23f3bb2_XL.jpg

У Вроцлаві затримали церковного злодія

Правоохоронці викрили раніше судимого 40-річного жителя Олесницького повіту у вчиненні крадіжок із культових споруд на території Нижньосілезького воєводства. Зловмисник викрадав із храмів гроші із скриньок для пожертв, ланцюжки та хрестики.  Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

За інформацією прес-служби вроцлавської поліції.

— Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні найменше 14-ти крадіжок із храмів міста. Підозрюваному обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», – повідомив Каміль Ринкевич з вроцлавської поліції.

Окрім цього, у слідства є обґрунтовані підстави вважати, що підозрюваний причетний до скоєння щонайменше ще кількох інших крадіжок майна громадян.

Затриманому загрожує від шести до десяти років позбавлення волі. Тривають досудові розслідування.

Церковний злодій пограбував щонайменше 14 храмів, включаючи святині з Вроцлава, Тшебніци, Бжегу, Єльчу Ласковіцах, Бірутові та Олаві (Wrocławiu, Trzebnicy, Brzegu, Jelczu Laskowicach, Oławie, Bierutowie, Ligotce Małej).

Всього він викрав з них понад шість тисяч злотих.

Чоловік забирав гроші з скриньок для пожертв від вірних.

— Як з’ясувалося, підозрюваний у минулому вже був караний за серію крадіжок. Затриманий зізнався у пред’явлених йому звинуваченнях”, — говорить Каміль Ринкевич.

40-річний чоловік проведе наступні три місяці під вартою. Зараз триває досудове слідство.

Затриманому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Джерело: Каміль Ринкевич з вроцлавської поліції