У Вроцлаві збили велосипедиста: що відомо на тепер? (оновлено)

У Вроцлаві збили велосипедиста: що відомо на тепер? (оновлено)

У суботу, 27 квітня, У Вроцлаві таксист збив велосипедиста, громадянина України, біля парку Skowroni. В результаті наїзду потерпілий отримав забій грудної клітини з двостороннім плевральним пневмотораксом і переломом ребер, що пошкодило функції органів його тіла. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Вчора стан здоров’я погіршився і його перевели у відділення інтенсивної терапії. Він знаходиться у військовому клінічному шпиталі на Вайгла (Weigla). По неофіційній інформації, його перевели в стан фармакологічного сну.

Як вдалось дізнатися порталу inPoland.net.pl, консульство України у Кракові отримало від вроцлавської поліції повідомлення про потерпілого Юрія, але прізвище не співпадає з тим, що надала прокуратура – Yuri H. Можливо це просто помилка. Зараз в Кракові чекають на скан паспорту потерпілого від поліції, після чого вони зможуть встановити особистість і поінформувати рідних, повідомило консульство наш портал.

В тим, з власних джерел нам стало відомо, що вже вдалось зв’язатися з мамою Юрія в Україні. Про інших членів сім’ї поки що нічого не відомо, також як і те, чи зможе його мама приїхати до Вроцлава.

Також вдалось зв’язатися з шпиталем і дізнатися про необхідні речі для нього — вода, вологі серветки, лосьйон для тіла, комплект для гоління, гребінець, гель для душу, дезодорант. Про це повідомила вроцлав’янка Ewa Sapek, що переймається його долею.

В соціальній мережі пропонують почати збір коштів для його лікування, адже є інформація, що вартість коштів, який покриває страхова компанія, може виявитися недостатньою для його лікування. Але на даний момент жодного початку збору не має.

ДОДАНО ПІЗНІШЕ

Як стало відомо, Юрій сам родом з міста Дніпро. Приїхав близько місяця тому до Польщі на підставі безвізового руху разом зі своїм другом. Розмовляє польською слабо. Знайшов роботу на одному з СТО Вроцлава. Працює легально, на підставі umowy o zlecenie. Вдома залишилась дружина та твоє дітей.

Сьогодні він почуває себе краще.

Звертаємось до небайдужих принести йому книги на українській або російській мові. Охочим прохання зв’язатися з нашою редакцією 889 324 936.