У Вроцлаві знайшли 100-кілограмову авіаційну бомбу минулих війн
https://inpoland.net.pl/wp-content/uploads/2018/05/imgonline-com-ua-Resize-gfP6Q2rbmFn-660x365.jpg

У Вроцлаві знайшли 100-кілограмову авіаційну бомбу минулих війн

Бомбу виявили на відкритій території, у межах населеного району міста. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на InPoland.

Бомбу виявили на відкритій території, у межах населеного району міста. Про це повідомляє старший інспектор Лукаш Дутков’як, співробітник прес-служби KMP у Вроцлаві. 

16 травня на відкритій території вулиці Краківська (Krakowska), у межах населеного району Вроцлава, виявили авіаційну бомбу часів минулих війн. У зв’язку із знахідкою було евакуйовано 200 осіб.

Вчора, в середу 16.05. з самого ранку на будівельному майданчику, що на вул. Краківській 98 відбувається поліцейська та саперна акція. Працівники знайшли тут 100-кілограмову бомбу часів Другої світової війни.

На місце надзвичайної ситуації з 8:00 прибули підрозділи поліції та сапери, які вилучили небезпечний вантаж, а згодом перетранспортували його в безпечне місце.

Через небезпеку вибуху близько 200 людей були евакуйовані з сусідніх об’єктів. Це, головним чином, були працівники найближчих офісів. Протягом декількох годин після сповіщення про невибух територія навколо будівлі була відділена командою саперів. Завдяки проведенню акції на кілька десятків хвилин рух трамваїв на вул. Краківська був зупинений. На цю годину транспорт MPK вже повернувся на свої маршрути.

Протягом декількох годин вул. Краківська була заблокована. Праця саперів викликала величезні труднощі в русі громадського транспорту, який внормувався лише через кілька годин. Краківська вулиця — вихідна дорога до Ополе, одна з найжвавіших у місті, – повідомляє речник поліції – Лукаш Дутков’як.

Невибух випав з ковша екскаватора. Оператор транспорту не міг бачити, що він витягнув з землі, поки величезного розміру бомба не випала під час земляних робіт.

Рятувальники закликають громадян в разі виявлення вибухонебезпечних предметів дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами. Необхідно негайно повідомити про це за номерами 112 або 109, а також ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси.

Джерело: Łukasz Dutkowiak, rzecznik wrocławskiej policji