У вроцлавській кав’ярні Dobro&Dobro палять каву вогнем і їдять стаканчики 

У вроцлавській кав’ярні Dobro&Dobro палять каву вогнем і їдять стаканчики 

Можна загинати пальці і лічити, скільки усього незвичного в еспрессо-барі Dobro&Dobro na Małachowskiego 2. Тут каву подають у їстівних стаканчиках. Уявіть, що замість морозива – гаряче еспрессо, яке топить шоколад у вафельному стаканчику. Кава і десерт одночасно. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Власник Денис із задоволенням візьме паяльник і влаштує фаєр-шоу, щоби зробити печену каву. Причому паперовий стаканчик, якщо ви берете її на винос, на диво залишиться неушкодженим.

А ще тут можна спробувати каву з халвою, каштанами, гарбузову, капуорандж – понад 20 фірмових рецептів і поласувати смачним українським зефіром, який у Польщі у дефіциті.

Власники кав’ярні – українське подружжя Наталя та Денис Чекановські. А кафе належить до мережі українських кав’ярень у Польщі Dobro&Dobro, яку заснували у Польщі Інна та Олег Ярові. Їхнє «Добро» у Варшаві потрапило до польської Книги рекордів, бо розміщується усього на 6 квадратних метрах.

Саме сюжет про Ярових по телевізору побачили музиканти із Броварів Наталя та Денис і рішення відкривати кав’ярню у Вроцлаві до них прийшло миттєво: вона давно мріяли разом з доньками Анжелікою і Лолітою переїхати у Вроцлав – місто, в яке закохалися під час подорожей по Європі.

«У нас жодного досвіду ані у кав’ярнях, ані у бізнесі не було», — розповідає Наталія, — «Ми багато років грали на весіллях, випускних вечорах і банкетах. Я акомпанувала вокалістам, цимбалістам і скрипалям і викладала фортепіано. А Денис ще був тренером йоги і карате»

6 місяців після відкриття «Dobro&Dobro» у Вроцлаві приготування кави у дуета броварських музикантів йде як по нотах. У них велике кафе з панорамними вікнами неподалік залізничного вокзала, де вони пропонують хрусткі круасани і гофри з солодкими і солоними начинками, домашні тістечка і українські смаколики – соняшникову халву, зефір.

Денис та Наталія вже навіть навчилися по людині вгадувати, яку каву вона замовить.

«Поляки кажуть, що ваша кава – pyszna, а в їстівних стаканчиках взагалі рідкість. Деякі спеціально на Раф-каву приходять. А коли бачать розмір гофрів, то дивуються і радіють. У нас уже й зірки були, про яких ми потім дізнавалися, що вони — знаменитості. Часто приїжджає дівчина на велосипеді, яку я згодом на афішах побачила і зрозуміла, що вона відома тут блюзова та джазова співачка – українка Валентина. Іншого разу заходив чемпіон, борець греко-римського стилю. А нещодавно клієнт залишив на столі записку, а в ній вірш про «добру каву» — каже Наталія.

Таких історій у Наталії і Дениса вже назбиралося з різних країн. Dobro&Dobro знаходиться неподалік залізничного вокзалу і апартаментів, тому у них вже були туристи з Америки, Бразилії, Китаю, Ізраїлю і всієї Європи. І, звичайно, землякам з України тут завжди раді.

Dobro&Dobro. Espresso bar.

Adres: Wrocław, ul. Małachowskiego 2

facebook.com/DobroDobroWroclaw/

Pn-Pt: 08:00-20:00

Sb: 10:30-21:00

Nd: 11:30-19:00