У Європарламенті відкрили виставку до 100-річчя виборчих прав жінок у Польщі
http://external.polskieradio.pl/files/9c67daef-85e9-4784-a9e3-ea2fc75e58ad.file

У Європарламенті відкрили виставку до 100-річчя виборчих прав жінок у Польщі

На експозиції у Страсбурзі представлені біографії перших восьми польських парламентаристок. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У Європейському парламенті в Страсбурзі відкрили виставку до 100-річчя виборчих прав жінок у Польщі. На експозиції представлені, зокрема, біографії перших восьми польських парламентаристок. У відкритті виставки взяла участь віце-прем’єр Польщі Беата Шидло. Вона зауважила, що нині польки все більш активні у політичному та громадському житті:

«Головне – це бажання жінок брати участь у політичному та громадському житті. Польські жінки хочуть поєднувати свою активність з сімейним та професійним життям. А обов’язком держави є створення усіх необхідних для цього умов».

На виставці у Європарламенті представлені перші депутатки, а також польки, котрі прокладали свій шлях у світі медицини, права та науки, – каже кураторка виставки Анна Рудек-Смєховська:

«Наприклад, це Казімєра Буйвід, яка допомагала жінкам вступати до вишів і боролася за право жінок на освіту. У світі науки це, звісно, Марія Кюрі-Склодовська. Також ми представляємо жінок, які боролися за трудові права та право на професійну освіту жінок».

Виставку у Страсбурзі з нагоди 100-річчя виборчих прав польських жінок організували Інститут ім. Адама Міцкєвича та Альянс консерваторів і реформістів у Європі. Зазначимо, що нині жінки мають приблизно одну третю місць у польському парламенті.

IAR/Т.А.