У Європарламенті відкрили виставку про солідарність і допомогу поляків українцям
Прапори України та Польщі Мар’яна Кріль

У Європарламенті відкрили виставку про солідарність і допомогу поляків українцям

На фотографіях видно, як польські громадяни з перших днів війни надають безкорисливу допомогу українцям, особливо жінкам і дітям. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Ми з вами» — під такою назвою у вівторок у Європарламенті у Страсбурзі відкрилася виставка, яка показує, як поляки допомагали українцям після російського вторгнення.

На фотографіях видно, як польські громадяни з перших днів війни надають безкорисливу допомогу українцям, особливо жінкам і дітям, не чекаючи європейських вказівок, — сказала Беата Мазурек, євродепутатка від партії «Право і справедливість».

«Виставка показує, як поляки відкрили свої серця, свої домівки, аби у ці важкі миті допомагати іншій людині, допомагати нашим сусідам. Виставка показує теж нашу солідарність, не тільки народу, але теж передусім неурядових організацій, самоврядної влади, уряду, аби у цей важкий для українців час допомагати їм. Я пишаюся, що ми показали нашу солідарність не тільки Європі, але й світу», — додала вона.

Вісім років ми говорили про те, що в Україні йде війна, і багато хто в Європі знизував плечима на наші слова, — додав Ришард Терлецький, віце-спікер польського Сейму.

«Якби було інакше, цієї війни не було би. Сьогодні ми мусимо захищати Україну, захищати наші кордони, мусимо захищати наші держави і також мусимо захищати Європу. Україна особливо протягом попереднього року чинить дуже сильний та героїчний опір. А ми робимо все, що у наших силах. Про це ця виставка. Це теж заклик до Європи, всього світу, що ми повинні надалі робити це», — зазначив він.

За даними Прикордонної служби Польщі, з моменту російського вторгнення в Україну польський кордон перетнули понад 10 мільйонів громадян України. Близько 1,3 мільйона з них залишилися у Польщі.

IAR/Т.А.