Голови Сейму та Сенату Польщі візьмуть участь у парламентському саміті Кримської платформи
Саміт Кримської платформи у 2021 році President.gov.ua, CC BY 4.0 , via Wikimedia Commons

Голови Сейму та Сенату Польщі візьмуть участь у парламентському саміті Кримської платформи

Ельжбєта Вітек і Томаш Ґродзький 24-25 жовтня візьмуть участь у першому парламентському саміті Кримської платформи, що відбудеться у Загребі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Спікери Сейму Ельжбєта Вітек і Сенату Томаш Ґродзький представлятимуть Польщу на дводенному (24-25 жовтня) першому парламентському саміті Кримської платформи в хорватському Загребі.

Організаторами саміту є Верховна Рада України та хорватський Сабор (парламент Хорватії). Через війну, яка триває в Україні, зустріч проходить у Загребі, за участю делегацій із близько 50 країн.

Кримська платформа була створена з ініціативи України у 2021 році. Вона присвячена проблемам Кримського півострова, анексованого та окупованого Російською Федерацією з 2014 року.

Перший саміт у рамках Платформи відбувся 23 серпня 2021 року в Києві напередодні 30-ї річниці Незалежності України. Учасники підписали спільну декларацію, в якій, зокрема, було зазначено, що підписанти не визнають незаконну анексію Криму Росією. Декларацію підписали через своїх представників 46 країн і міжнародних інституцій.

IAR/Т.А.