Удар життя завдяки Хацкевичу, а хвалився Гармаш: Кендзьора про причини супергола Динамо
https://football24.ua/resources/photos/news/660x364_DIR/201810/498178.jpg?201810145259

Удар життя завдяки Хацкевичу, а хвалився Гармаш: Кендзьора про причини супергола Динамо

Польський захисник київського Динамо Томаш Кендзьора поспілкувався із заступником головного редактора Przeglad Sportowy Томашем Влодарчиком. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на football24.ua.

“Хацкевич вичитав мене”

Фантастичний гол у ворота Ренна? Кумедна вийшла ситуація, адже за день до того у нас відбулось тренування там же і тренер Хацкевич дав вказівку пограти на скороченій ділянці поля. Я опинився у дуже схожій ситуації, перед штрафним майданчиком, але не пробив, а віддав м’яч убік. Суперник перехопив його, пішла контра і ми пропустили гол.

Кендзьора – про свій шикарний гол Ренну: Добре, що так влучив, Гармаш віддав суперасист

Після заняття тренер підійшов до мене і почав докоряти. Запитав, чому я не б’ю, якщо маю для цього всі умови і здібності. “Да, да, да”, – коротко відповів я, але він ще раз наголосив, що під час матчу мені не потрібно думати двічі. Ось я і не брав час на роздуми. Вийшло ідеально.

Треба слухати тренера? Так, звичайно! Відразу після матчу в мене був тест на допінг. Я пізно повернувся до готелю, тому лише вранці ми могли порозмовляти про цей гол. Тренер тільки красномовно на мене глянув, і ми посміхнулись один до одного.

“Гармаш ледь собі ногу не відірвав”

Партнери здивувались? Насамперед Денис Гармаш, наш дотепник у команді. Він за мить до удару не влучив у м’яч, тому той дійшов до мене. Відзначав, який гарний гольовий пас віддав. Казав, ніби це все було навмисне, щоб я міг показати свій удар здалеку.

Томаш Кендзьора. Лідер на полі, що обожнює Джона Террі та Жозе Моурінью

Звичайно, він отримав швидку відповідь. Ледь не відірвав собі ногу, якою замахнувся під удар зі всієї сили. Якщо серйозно, то я отримав море привітань. Це, безсумнівно, найкрасивіший гол у моїй кар’єрі – у серйозному турнірі, проти сильної команди.

“Відчуваю, що розвиваюсь”

Гра в основі в кожному матчі? Так, я абсолютно не шкодую, що поїхав на Схід. Моєю мето було перейти в сильний клуб, який грає у єврокубках. Наразі все йде в гарному напрямку. Відчуваю, що розвиваюсь. Я став уже зовсім іншим гравцем, ніж був у чемпіонаті Польщі. Та й у Києві мені живеться дуже добре. Працюю щодня у відмінних умовах, нема на що нарікати.

Чи був розчарований вильотом з Ліги чемпіонів

Так, звісно. У кваліфікації ми потрапили на Аякс і вилетіли, але нема чого соромитись. Адже на груповому етапі ця команда показала навіть в матчі з Баварією, що вміє грати у футбол. Зараз ми б’ємось за якнайкращий результат у Лізі Європи, а на внутрішній арені – за чемпіонство України, щоб забезпечити собі пряму путівку в ЛЧ. На тижні граємо дуже важливий матч проти Шахтаря.

Конкуренція у збірній Польщі і зміна позиції

Після Чемпіонату світу я повернувся у національну команду. Відколи граю в Динамо, мене викликають досить регулярно, однак не зміг потрапити на найважливішу подію – Мундіаль, який відбувся в Росії. Конкуренція на правому фланзі величезна, але це добре. Наразі 1 – Бартош Берешинскі, але я не складаю зброї. Конкуренція робить кращими.

Ніхто не ображатиметься, якщо тренер вибере когось іншого. Лівий фланг – велика проблема у збірній? Я грав кілька матчів на цій позиції ще в Леху. Це трохи інший досвід, адже треба частіше грати слабшою ногою, трохи по-іншому розташовуватись перед суперником, але в мене не виникне проблем, якщо наставник скаже зіграт ліворуч.