Українець намагався перевезти через кордон 4 тисячі ампул, що містили кров тварин

Українець намагався перевезти через кордон 4 тисячі ампул, що містили кров тварин

Митники виявили чергову спробу контрабанди незаконних ліків у варшавському аеропорту Шопена. Українець привіз із собою 4 тисячі ампул, які містили витяжки крові тварини. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Працівники Мазовецької національної податкової адміністрації (КАС) виявили понад 4000 незаконних ампул у багажі громадянина України. У флаконах містився екстракт крові тварин з ринковою вартістю понад 18 тисяч злотих.

«Через те, що громадянин України не мав необхідних дозволів на ввезення такої кількості лікарських засобів, затримані фармацевтичні препарати були передані в поліцію», — читаємо у прес-релізі КАС.

Згідно із Законом про фармацевтичні препарати, без дозволу ви можете привезти лікарський засіб з-за кордону для власних потреб, до п’яти його упаковок. Тому пояснення мандрівника, який стверджував, що він використовуватиме імпортні ліки для власних потреб, не викликало в офіцерів прикордонної служби довіри.

Служба зазначає, що такі препарати застосовуються для лікування порушень кровообігу, загоєння ран та підвищення працездатності організму.

Як підкреслює KAS, поруч з ліками, цигарки та алкоголь — це найчастіший контрабандний товар.