Українець намагався вивезти з Польщі гаубицю: чоловіка затримали на кордоні

Українець намагався вивезти з Польщі гаубицю: чоловіка затримали на кордоні

22-річний чоловік через прикордонний пункт пропуску Дорогуськ-Ягодин намагався вивезти до України артилерійську гармату. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Компоненти гаубиці були поміщені у ящики та транспортувались вантажівкою. Чоловік не мав при собі всіх необхідних документів, тому був затриманий і тимчасово взятий під варту на час слідства. Управління прикордонної охорони підтверджує, що затримання відбулося, проте в інтересах слідства не дає повної інформації. Розслідування проводиться Агентством внутрішньої безпеки під наглядом районної прокуратури у м. Хелм.

Гаубиця – тип артилерійської системи, призначеної переважно для навісної стрільби із закритих вогневих позицій, поза прямою видимістю цілі. Використовується армією для боротьби з цілями за перешкодами, в основному — проти бронетанкової техніки.

Гаубиці входять до складу військової артилерії, мають калібр від 100 мм і вище, відносно короткий ствол, змінний заряд, достатньо високу скорострільність — від 1 до 6 пострілів за хвилину залежно від калібру, і дальність стрільби — до 17 км.