Українка хотіла ввезти у Польщу незвичну контрабанду: корал вагою понад 200г

Українка хотіла ввезти у Польщу незвичну контрабанду: корал вагою понад 200г

Співробітники митної та податкової служби під час перевірки транспортних засобів на польсько-українському прикордонному переході в Кросцєнко запобігли контрабанді коралу вагою понад 200г. Про це повідомляє Upmp.news  посиланням на In Poland.

Корал перевозила громадянка України, яка перетнула прикордонний перехід у Кросцєнко. Під час обшуку автомобіля КІА, працівники митної та податкової служби знайшли корал в одній з валіз. Екземпляр важив 211 г, — повідомляє podkarpackie.kas.gov.pl.

Як пояснила громадянка України, корал придбала в Одесі. Легально перевезти його через кордон можна лише за умови наявності відповідного дозволу, проте у жінки жодних документів на цей камінь не було. Проти українки порушено кримінальне провадження.

Коралові рифи є вимираючими видами і охороняються відповідно до Вашингтонської конвенції CITES. Їх транспортування через кордон без дозволу є порушенням положень Закону про охорону природи та піддається кримінальним наслідкам (позбавлення волі від 3 місяців до 5 років, штраф, конфіскація екземплярів).
Інформація та фото: podkarpackie.kas.gov.pl