Українка Христина Гарват стала Іноземною майстринею польської мови

Українка Христина Гарват стала Іноземною майстринею польської мови

Христина Гарват з Івано-Франківська в Україні стала Іноземною майстринею польської мови. Вона виявилася найліпшою серед 220 осіб, котрі писали міжнародний диктант для іноземців. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Христина Гарват з Івано-Франківська в Україні стала Іноземною майстринею польської мови. Вона виявилася найліпшою серед 220 осіб, котрі писали міжнародний диктант для іноземців. Про це інформує Польське Радіо.

Диктант, що проходив в Сілезькому університеті у Цєшині, є однією з найважливіших подій 29 випуску літньої школи польської мови, культури і літератури

І віце-майстром стала Марта Мухіч зі Словенії, а ІІ віце-майстринями – Мар’яна Равлюк з України та Міхаела Олюїч з Хорватії.

Христина Гарват отримала звання Іноземної майстрині польської мови, а також безкоштовну участь у ювілейній, 30 літній школі польської мови, літератури і культури, що відбудеться наступного року. Усіх учасників нагородили словниками, мовними порадниками, науковими посібниками та пам’ятними футболками.

Проект проводиться у межах програми Популяризація польської мови від Національного агентства університетського обміну. Він має заохотити учасників дбати про правильність мови, яку використовують, а також популяризувати правильну польську мову у Польщі і за кордоном у місці своєї праці, науки, освіти та проживання.

У цьогорічному випуску літньої школи взяло участь 220 студентів з різних куточків світу, зокрема, з Аргентини, Бразилії, Китаю, Індії та із Сінгапуру.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел.