Українські об’єкти світової спадщини ЮНЕСКО презентують у Варшаві
http://naszwybir.pl/wp-content/uploads/2018/09/spadshchyna-unesco-702x336.jpg

Українські об’єкти світової спадщини ЮНЕСКО презентують у Варшаві

На Центральному залізничному вокзалі у Варшаві відбувся вернісаж виставки під назвою «Матеріальна і нематеріальна спадщина ЮНЕСКО в країнах Східного партнерства». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на газету “Наш Вибір”.

У межах виставки експонуються 30 фотографій, що відображають унікальні місця, об’єкти та людей, пов’язаних зі спадщиною Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України.

Ідея виставки – представити традиції та спадщину країн Східного партнерства. Як зазначив заступник міністра закордонних справ Бартош Ціхоцький, виставка також є стимулом для відвідування цих країн: “Ми хотіли нагадати, що Європа не закінчується на східному кордоні Польщі, особливо у сфері культури. Ці країни нам багато можуть запропонувати, і ми повинні нагадувати, наскільки важливо для нас зменшувати відстань між ними та Європейським Сюзом”, – підкреслив Ціхоцький.

Україна на виставці представила фото: Херсонес Таврійський у Севастополі, історичний центр міста Львова, Центральний корпус Чернівецького державного національного університету ім. Юрія Федьковича,  Київський Софійський Собор, Києво-Печерська Лавра.

Виставку на Центральному залізничному вокзалі польської столиці можна подивитися до 23 вересня.

ПР/ПУуП

Усі фото з facebook-cторінки Посольства України у Польщі