Українські заробітчани в Польщі стали частіше звертатися до інспекції праці
https://images.cdnyavp.pl/images/articles/0074135a6504ace6301bd0d775e3942f01d56c11.jpg

Українські заробітчани в Польщі стали частіше звертатися до інспекції праці

Заробітчани з України, які працюють на території Слупська та регіону, все частіше звертаються до інспекції праці, щоб змусити роботодавців виплатити їм зароблені гроші. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Про це виданню GP24.pl розповів керівник Слупського відділення Державної інспекції праці Даріуш Смоліньскі, повідомляє Yavp.pl.

За словами посадовця, непоодинокими є випадки, коли з заробітчанами не розраховуються навіть через два тижні після закінчення терміну працевлаштування. В інспекцію громадяни України звертаються в надії прискорити отримання виплат, адже переважно  йдеться про короткотермінову роботу, тому людям потрібно переїжджати до інших регіонів.

“Часто виникає проблема, бо працівники з України знають, на якому підприємстві працювали і де проживали в Слупську чи регіоні, але точно не знають назви агентства, яке відправило їх до Польщі. Часто у них навіть немає копій договору, який вони уклали з агентством, вони тільки мають телефонні контакти з конкретними людьми”, – зазначає Даріуш Смоліньскі.