Українських заробітчан у Польщі спробують замінити філіппінцями.
http://nashapolsha.com.ua/wp-content/uploads/2018/07/dogliad-za-osobamy-pohylogo-viku.jpg

Українських заробітчан у Польщі спробують замінити філіппінцями.

Українських заробітчан у Польщі спробують замінити філіппінцями. Йдеться передусім про догляд за особами похилого віку. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польський уряд спрощує працевлаштування іноземців. Метою є, зокрема, те, щоб вони пов’язували своє майбутнє з Польщею на довше. Як повідомляє Польське радіо з посиланням видання «Dziennik Gazeta Prawna», Міністерство родини, праці і соціальної політики проводить переговори з керівництвом Філіппін на тему двосторонньої співпраці. Ця країна зацікавлена в тому, щоб особи, які приїдуть до Польщі, мали тут гарантовану роботу і житло.
Як повідомив польський віце-міністр Станістав Швед, подібну угоду з Філіппінами уклали Нідерланди, на її основі приїжджають опікунки для літніх осіб. Також у випадку Польщі йдеться передусім про догляд за особами похилого віку. Зацікавлені працівники мали б приїжджати на основі дозволу на роботу. «Dziennik Gazeta Prawna» звертає увагу: нові напрямки імміграції потрібні, тому що поменшало українських заробітчан.
За даними Прикордонної служби, протягом перших шести місяців цього року кордон з Польщею перетнули 4 мільйони 700 тисяч громадян України – на 300 тисяч менше, ніж у такий же період торік.
На сьогодні, у Польщі працює півтора мільйона іноземців з третіх держав. Понад 430 тисяч з них сплачує внески до Закладу соціального страхування (ZUS). У такий спосіб вони поповнюють Фонд соціального страхування (FUS), з якого поляки отримують, зокрема, пенсії та фінансову допомогу, – підкреслює віце-міністр відомства Станіслав Швед.
Внески надходять від людей, які працюють на підставі договорів доручення (пол. umowa zlecenia) та трудових договорів (umowa o pracę). Міністр пояснив, що іноземці, які приїжджають до Польщі на роботу, працюють на різних умовах.
Перша група – це особи, котрі отримують дозволи на роботу, друга група – це люди, котрі отримують дозволи на сезонну роботу.

Третя група – це ті, хто прибуває на заробітки на коротко, тобто на підставі так званих заяв про намір доручення роботи іноземцю. Це стосується громадян України, Білорусі, Росії, Вірменії, Грузії та Молдови.