Українці і німці купують найбільше нерухомості в Польщі

Українці і німці купують найбільше нерухомості в Польщі

Українці, білоруси, німці і голландці найчастіше купують нерухомість в Польщі — за даними Міністерства внутрішніх справ і адміністрації. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Мова йде про будівлі та землю, серед інших у Мазовецькому, Малопольському, Поморському, Нижньосілезькому та Сілезькому воєводствах. У 2018 році іноземці отримали 241 дозвіл на придбання 302 земельних ділянок загальною площею понад 25,48 га, у тому числі 41 дозвіл на придбання сільськогосподарської та лісової нерухомості загальною площею 14,19 га.

Дані, зібрані в реєстрі, свідчать про те, що іноземці, як на основі необхідного дозволу, так і без зобов’язання звернутися за дозволом у 2018 році, придбали земельні ділянки загальною площею понад 5000 кв. га на підставі 7334 зареєстрованих операцій.

У тому числі — сільськогосподарські та лісогосподарські об’єкти загальною площею понад 798 га (на базі 1044 зареєстрованих операцій) та житлові та комерційні приміщення загальною площею понад 603 тисячі. кв. (на основі 9197 транзакцій).

Минулого року найбільшу кількість земельної нерухомості придбали іноземці у наступних воєводствах: Сілезьке, Мазовецьке та Лодзьке. Серед покупців переважали «суб’єкти, що представляють громадянство або капітал з Німеччини, Нідерландів і Люксембургу». — йдеться в повідомленні від biznes.radiozet.pl.

Лише 8 іноземців отримало відмову.