Українці побили рекорд витрат у Польщі. Названа сума
https://images.cdnyavp.pl/images/articles/62006d340d876813322c2200ea66c1cfcbe2fb28.jpg

Українці побили рекорд витрат у Польщі. Названа сума

Згідно останніх даних статистики, іноземці залишили в Польщі протягом минулого року 41,5 млрд злотих. Найбільше витратили ті, хто перетинав кордон з Німеччиною (16 млрд злотих) та Україною (7,7 млрд злотих). Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Згідно останніх даних статистики, іноземці залишили в Польщі протягом минулого року 41,5 млрд злотих. Найбільше витратили ті, хто перетинав кордон з Німеччиною (16 млрд злотих) та Україною (7,7 млрд злотих). Про це йдеться в інформації, яка розміщена на сайт Personnelservice.pl, повідомляє YAVP.PL.

Українці в порівнянні з іншими іноземцями в Польщі витрачали більше коштів у магазинах та ресторанах. Якщо взяти середні витрати під час одного візиту, то вони побили рекорд. В середньому – це 751 зл.

“Це майже на 38 злотих більше, ніж роком раніше. Це дуже багато, враховуючи, що середня зарплата в Україні лише трохи більше 1 тисячі злотих”, – зазначив керівник компанії Personnel Service Кшиштоф Інглот.

Для порівняння, громадяни Німеччини залишали в Польщі під час одного візиту до магазину чи ресторану всього 461 зл.

Найчастіше українці та інші іноземці купували в Польщі непродовольчі товари, витративши на них 24,4 млрд злотих (59% від загального обсягу видатків). На другому місті – продукти (5,1 млрд злотих). На третьому – алкоголь та тютюнові вироби – 4,2 млрд зл. Крім того, громадяни України найчастіше з-поміж інших іноземців купували в Польщі будівельні матеріали, одяг та взуття.