Українці продовжують працювати «на чорно»: що буде далі?

Українці продовжують працювати «на чорно»: що буде далі?

У Польщі недостатньо робочих рук, тож все більше підприємців вирішують працевлаштовувати іноземців — в тому числі українців. На жаль, виявляється, що у багатьох немає трудового договору. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Згідно з доповіддю Вищої аудиторської служби, — «Іноземці чекають рішення про легалізацію свого перебування та роботи в Польщі в середньому 206 днів, а часто перші кроки робляться навіть із річною затримкою».

Багато підприємців хочуть, щоб робітники в них були «вже», тому вирішують їх наймати без договору. Згідно з даними «Охорона праці в Польщі 2018», понад 14 відсотків опитаних українців, які працюють у Польщі, не мати відповідного трудового договору — навіть коли вони вже могли його отримати. Багато підприємців досі “користуються” іноземцями і влаштовують їх на роботу нелегально, — наголошує видання www.bialystokonline.pl.

Роботодавці побоюються, що канцелярська тяганина може змусити українців вирушити на роботу до інших країн. Це було б для них величезною втратою персоналу. Нестача іноземних працівників негативно вплине на стан польських компаній, яким ще не вистачає працівників. Ось чому так важливо дозволити іноземному працівникові отримати дозвіл на роботу.