Українці разом з поляками на вихідцях з Близького Сходу заробили майже 1 млн євро

Українці разом з поляками на вихідцях з Близького Сходу заробили майже 1 млн євро

CBŚP ліквідувало банд-угрупування, що займалося легалізацією нелегальних мігрантів у Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У Польщі викрили банду, яка займалась незаконною міграцією іноземців. Затримали поляків і українців, які за винагороду реєстрували фальшиві запрошення для вихідців з Близького Сходу.

У розслідуванні, що дотепер велося у цій справі, обвинувачення в організації незаконної міграції, фальсифікації документів та участі у злочинній групі вже висунуто 16 особам, у тому числі трьом громадянам України. Підозрювані — це поляки та українці.

За словами слідства, злочинна група організувала незаконну міграцію приблизно 500 осіб і одержала загалом за це понад 920 тисяч євро.

Шахрайство полягало у реєстрації для громадян Пакистану, Сирії, Алжиру, Іраку, Єгипту, Лівії, Ірану, Індії за гроші запрошень до Польщі (що є підставою для отримання візи) підставними особами. За словами слідства, іноземці безпосередньо після отримання польської візи на підставі придбаних у Польщі запрошень їхали до інших країн Європейського Союзу – до Чехії, Словаччини, Литви, Латвії та Франції.

Членам банди прокурор висунув обвинувачення у керуванні, участі в організованій злочинній групі, котра займалася незаконною міграцією. Усіх затриманих за клопотанням прокуратури арештовано на три місяці.

Понад 100 співробітників Прикордонної служби та Центрального бюро розслідувань (CBŚP) взяли участь у акції, спрямованій на ліквідацію злочинної групи. Були здійснені обшуки кількох десятків місць, використаних членами групи. Аналогічні заходи проходили одночасно в Мазовецькому, Малопольському та Сілезькому воєводствах, — повідомляють співробітники Центрального бюро розслідувань.

У січні 2018 року співробітники поліції Центрального слідчого комітету управління в Ольштині разом з офіцерами прикордонної служби в Бидгощі провели розслідування у цій справі. Справу контролює Підляський відділ боротьби з організованою злочинністю та корупції Національної прокуратури у Білостоці.

Офіцери поліції вилучили велику кількість документів, комп’ютерів, електронних носіїв інформації та майже 250 тисяч злотих у різних валютах. Згідно з попередніми висновками слідства, група отримала прибуток в розмірі 920 тис євро.

Затриманим загрожує покарання у розмірі до 5 років позбавлення волі — передають представники Центрального бюро розслідувань. У найближчому майбутньому невключені подальші затримання.