Українці в Польщі протестують проти заборгованості по зарплаті

Українці в Польщі протестують проти заборгованості по зарплаті

Понад 100 працівників з України, які працюють на мясопереробних підприємствах в Пщинському повіті (Сілезьке воєводство), вийшли на акцію протесту. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Як пoвідoмляє сайт повітового відділу праці в Пщині, протест мав місце у вівторок, 28 травня. Зі слів українських працівників, вони лишилися фактично без засобів для існування, бо вже 2 місяці не отримують зарплати.

Свою акцію люди влаштували перед входом на підприємства, які розташовані в Пщині та місцевості Ґочалковіце-Здруй. Обидва належать до однієї структури. Українці були працевлаштовані туди через посередницьку агенцію, з якою й уклали умови.

Виявилось, що підприємство вчасно переказало кошти для виплати зарплат на рахунок агенції з працевлаштування. А вже та не віддала людям заробленого. Спроби зв’язатися з представниками фірми-посередника результату не принесли. Виробник м’ясної продукції пообіцяв вжити правових заходів щодо агенції, яка не заплатила людям та кинула тінь на імідж компанії.

Влада Пщинського повіту натомість запропонувала допомогу українцям в пошуку іншої роботи на території повіту та в найближчій місцевості. Для цього відкрили інформаційно-консультаційний пункт.