Українці - єдиний вихід: у Польщі назвали найбільш залежних від трудових мігрантів роботодавців
https://images.cdnyavp.pl/images/articles/17b471d32ebd23b46abe4a5042a9841cd325e985.jpg

Українці – єдиний вихід: у Польщі назвали найбільш залежних від трудових мігрантів роботодавців

Трудові мігранти є справжнім порятунком для низки польських компаній. Майже 80% працевлаштованих на підставі дозволів на роботу іноземців складають громадяни України. А серед тих, хто працює, маючи “освядчення”, українців аж 92%. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Трудові мігранти є справжнім порятунком для низки польських компаній. Майже 80% працевлаштованих на підставі дозволів на роботу іноземців складають громадяни України. А серед тих, хто працює, маючи “освядчення”, українців аж 92%. Такі дані наводить видання Rynekinfrastruktury.pl.

У першій половині 2018 року більшість “освядчень” про намір працевлаштувати іноземців склали роботодавці з промислового сектору (35%), будівництва (22%), агенцій тимчасового працевлаштування (16%), а також транспорту і логістики (11%). На думку експертів, саме для цих галузей працевлаштування трудових мігрантів часто є чи не єдиним способом зберегти безперервну діяльність.

“Допоки розвиток технологій і, як наслідок, підвищення ефективності праці не будуть настільки швидкими, що ми зможемо отримати очікувані результати власними ресурсами, працівники з-за кордону є нашим єдиним виходом”, – зазначила керівник польського Forum HR Агнєшка Зелінська.

Нагадаємо, вона також заявила, що бюрократичні формальності залишаються найбільшою перешкодою для працевлаштування іноземців у Польщі. Через це з’явилися нові пропозиції. Зокрема, розширити перелік країн, громадяни яких можуть бути прийняті на роботу за спрощеною процедурою, а також прикріплювати “зезволення” на роботу не за роботодавцем, а за працівником.