Українці з Польщі часто дзвонять до рідних, але рідко переказують гроші через банки
http://mukachevonews.in.ua/uploads/posts/2018-01/1517388782_915673.jpg

Українці з Польщі часто дзвонять до рідних, але рідко переказують гроші через банки

72 відсотки українців, які перебувають у Польщі користуються послугами місцевих операторів мобільного зв’язку, 49 відсотків викуповують пакети на інтернет, а 32 відсотки телевізійний пакет — такі дані дослідження “Барометр трудової міграції — І півріччя 2018”. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Наша Польща.

72 відсотки українців, які перебувають у Польщі користуються послугами місцевих операторів мобільного зв’язку, 49 відсотків викуповують пакети на інтернет, а 32 відсотки телевізійний пакет — такі дані дослідження “Барометр трудової міграції — І півріччя 2018” поширив сайт forsal.pl із посиланням на агентство РАР.
Президент компанії Personnel Service, яка власне займається підготовкою такого дослідження, зазначив, що багато компаній, при появі на польському ринку праці сотень тисяч людей з України, побачило для себе шанс на залучення нової групи клієнтів. Відтак почали готувати спеціальні пропозиції з думкою про потреби працівників з України, перекладати документи українською мовою, а в багатьох консультаційних пунктах з’явилися україномовні працівники. Все це задля того, аби власне по їхні послуги звернулися працівники з-за східного кордону Польщі.
Водночас із дослідження виникає, що з меншим бажанням працівники з України відкривають власні рахунки в банках Польщі, попри те, що саме фінустанови одні з перших створили спеціальні пропозиції для цієї групи клієнтів. Дивує авторів дослідження також той факт, що “працівники з України рідко висилають гроші на батьківщину. Не робить цього понад 60 відсотків опитаних”.
Іще гірша ситуація з охочими придбати соціальний страховий пакет. Як ідеться в дослідженні на “na pakiet ubezpieczenia” в Польщі зважується лише кожен 10 працівник з України. Цей елемент знаходиться низько в ієрархії потреб іноземних працівників у Польщі. Та ще менше зацікавлених у приватному медичному забезпеченні, котре собі можуть дозволити тільки 6 відсотків українців у Польщі. Що ж до юридичних послуг, то охочих скористатися цієї допомогою взагалі мізер — лише 1 відсоток.

Першість телекомунікаційних послуг легко пояснити тим, що це найважливіші засоби для контакту людини, що перебуває в Польщі, з родиною, котра залишилася в Україні. І як відзначило аж 39 відсотків опитаних українців, саме довготермінова розлука з найближчими це найскладніший елемент трудової міграції. Отож не дивно, що більшість користується послугами мобільних телефонів і з інтернету. Що ж стосується телебачення, то це інформаційно-розважальний елемент, що дозволяє з одного боку краще пізнати культуру країни й принагідно навчитися сприймати мову на слух.