Українців затримали на кордоні з підробленими доларами

Українців затримали на кордоні з підробленими доларами

Аби в’їхати до Польщі, українці повинні були мати зі собою гроші на проживання. І вони їх мали. Щоправда, підроблені. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Іноземці віком 41 та 34 років в’їхали на кордон 13 серпня вранці. Під час заїзду прикордонники зрозуміли, що з доларами щось не так.

— Виявилося, що банкноти не мають захисних знаків, які використовуються в цьому виді платежу, і є просто імітацією грошей. Жінку та чоловіка затримали, тож тепер вони будуть відповідати за спробу незаконного перетину державного кордону. Цей акт санкціонується покаранням до 3 років позбавлення волі, — інформує Даріуш Сєніцкий, речник Департаменту Надбужанської прикордонної служби.

Він додає, що це була одна з багатьох спроб привезти підроблені гроші до Польщі.

Це була ще одна спроба перетнути державний кордон, використовуючи фаьшиві гроші. З початку року співробітники NOSG вже виявили понад 460 підробок різних документів, поданих на перевірку.

— Найчастіше фальсифікованими є: відбитки штампів прикордонного контролю, «Декларації про намір доручити роботу «, документи на реєстрацію транспортних засобів, страхові поліси та посвідчення водія, — уточнює Сеніцкий.