Українця зловили на кордоні з… китайськими окулярами

Українця зловили на кордоні з… китайськими окулярами

Окуляри, перстені, паски до штанів — саме з таким комплектом товару прикордонники зловили громадянина України. Ймовірно, близько ста пар окулярів були призначені не для особистого користування. Про це повідомляє Upmp.news  посиланням на In Poland.

Якщо б товари були оригінальними, їхня вартість досягала б близько 120 тисяч злотих. Але, швидше за все, все це було закуплене у китайському інтернет-магазині. В українця, який поїхав до Польщі зі значним багажем підробок, конфіскували весь товар.

Іноземець перетнув польсько-український кордон у Гребенному. Він нічого не повідомляв під час реєстрації, але митники вирішили перевірити його багаж. Тож вони знайшли в ньому 98 пар окулярів, 18 кілець і 15 пасків до штанів. Все це мало маркування відомих брендів. Офіцери підозрюють, що перевезені товари є підробками, на яких знаки виробників були розміщені незаконно.

Українець почув звинувачення в контрабанді. Окрім того, він заплатив 1,3 тисячі злотих штрафу. Якщо виявиться, що всі аксесуари є підробками, іноземець може також бути притягнутий до відповідальності за порушення положень Закону про права промислової власності. Якщо цей факт підтвердиться, йому може загрожувати до 2 років позбавлення волі.

Фото ілюстраційне: https://www.lightstock.com/