Українцям у Польщі доступна грошова компенсація для нострифікації чи підтвердження диплому
Фото ілюстративне fotolia.com

Українцям у Польщі доступна грошова компенсація для нострифікації чи підтвердження диплому

Деяким громадянам України можна пройти процедуру нострифікації чи підтвердження українського диплому в Польщі за рахунок коштів польської держави. Про це повідомляє upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Як повідомляє портал praca.gov.pl окремі громадяни України можуть подавати заявки на отримання грошової компенсації для оплати послуг вищих навчальних закладів Польщі за процедуру нострифікації (визнання) або підтвердження диплому про освіту, виданого в Україні.

Зразок заяви доступний трьома мовами: польською, українською та англійською. Максимальна сума, яку може отримати заявник, складає 3 205 зл.

Подавати такі заяви на отримання грошової компенсації для визнання/підтвердження диплому можуть тільки ті громадяни України, які зареєстровані в ужендах праці, як безробітні або особи, які шукають роботу в Польщі. Кошти виплачуватимуть повітові уженди праці.

Заяви можна подавати як в паперовому, так і в електронному вигляді. Щоб скористатися онлайн варіантом, потрібно мати довірений профіль (Profil Zaufany).

У заявах потрібно буде вказати свої персональні дані, в тому числі номер PESEL або дані документу, що посвідчують особу, адресу проживання в Польщі, назву та місцезнаходження вишу, де відбуватиметься процедура визнання/підтвердження українського диплому, вартість цієї послуги. Також треба буде коротко аргументувати, чому потрібна фінансова підтримка від держави на оплату послуг вишу.

У першу чергу визнання/підтвердження диплому в Польщі потребують громадяни України, які здобули професії будівельника, медика, педагога.