Уряд працює над збільшенням покарання для педофілів
PAP/Leszek Szymański

Уряд працює над збільшенням покарання для педофілів

Буде ліквідовано строки давності притягнення до судової відповідальності у випадку педофільських злочинів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр юстиції Польщі заявив, що буде ліквідовано строки давності притягнення до судової відповідальності у випадку педофільських злочинів. Збіґнєв Зьобро сказав, що цим питанням займається польський уряд:

«Ми скасуємо можливість прострочення такого типу злочинів, передусім – зґвалтування. Сьогодні строк давності притягнення до судової відповідальності у випадку скоєння таких злочинів – це 20 років. Від сьогодні цей час стоятиме на місці, тобто злочинця завжди можна буде притягнути до відповідальності за скоєне».

Серед пропозицій міністра юстиції – збільшення покарання за зґвалтування дитини, а також – довічне ув’язнення для педофіла у випадку смерті неповнолітньої жертви. Уряд теж пропонує скасувати відстрочення відбуття покарання за педофільські злочини, а також – скасувати можливість умовного звільнення таких злочинців.

Нагадаємо, 11 травня відбулася прем’єра документального фільму польського журналіста Томаша Секєльського «Тільки не кажи нікому», присвяченого проблемі педофілії серед польських священиків.

IAR/Я.С.