Увага! 27 грудня у Польщі — вихідний день

Увага! 27 грудня у Польщі — вихідний день

П’ятниця, 27 грудня 2019 року — наступний день після Різдва — буде вихідним днем від роботи. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Указ у цій справі вчора підписав міністр Міхал Дворчик, голова канцелярії прем’єр-міністра. Але на цьому добрі новини закінчуються.

Розпорядження стосується лише посадових осіб, — тих, котрі працюють в державній адміністрації: в міністерствах, у воєводських відомствах або у місцевих інспекціях.

Рішення міністра означає, що чиновники будуть мати вихідні вже з середи — з 25 грудня, до неділі — 29 грудня. Щоб влаштувати собі відпустку, адмінпрацівникам достатньо буде просто взяти два вихідних дні — 30 та 31 грудня. Таким чином, вони святкуватимуть аж 8 днім поспіль.

До слова, розпорядження міністра не поширюється на посадових осіб міських, комунальних управлінь та маршалковських “ужендів”.

Ті, кому не так пощастило і не є державними чиновниками, можуть просто взяти 5 днів вихідних — на вимогу. Достатньо просто взяти п’ять вихідних днів до і після Різдва (23, 24, 27, 30 та 31 грудня), щоб мати 12 вихідних.