Увага! Стали відомі деталі смерті Василя Чорнея, якого залишили помирати в лісі

Увага! Стали відомі деталі смерті Василя Чорнея, якого залишили помирати в лісі

У слідстві шокуючої смерті українського робітника в столярній майстерні у Великопольському воєводстві відкрились нові деталі. Ось чому колега загиблого переховувався і приховував інформацію про смерть друга. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Польська працедавиця залякала друга покійного, погрожуючи йому депортацією. Саме на цьому наполягає видання «Wyborcza.pl».

Ми описали історію 36-річного Василя Чорнея два тижні тому. Українець приїхав в Польщу на заробітки, працював на будові і підпрацьовував на столярному заводі, де виробляли труни біля Нового Томишля. У середині червня його тіло було знайдено в лісі біля м. Скоки, за 125 км від заводу. На його руках були робочі рукавички, а сорочка — вкрита стружкою.

Поліція встановила, що напередодні він втратив свідомість під час роботи, у нього були судоми. Шефова Гражина Ф. заборонила всім присутнім викликати швидку допомогу і наказала українським робітникам, щоб ті пішли додому. Вона, напевно, боялася, що якщо покличе на допомогу, то потрапить у халепу, адже люди на її заводі працювали нелегально. Саме тому вона вирішила покинути Василя у лісі, за 125 км від її заводу. Українець мертвий. Жінку арештовано.

Тепер стала відома нова інформація у справі.

Гражина Ф. не визнала себе винною в тому, що не допомогла українцю, чим ненавмисно спричинила смерть. Вона сказала, що коли везла українця до лісу, він вже був мертвий. Але вона не пояснила, чому раніше йому не допомогла, коли чоловіка ще можна було врятувати.

З Василем і Гражиною Ф., згідно з результатами розслідування, на заводі був лише ще один працівник — Сергій, колега Василя. Саме він першим кинувся на допомогу постраждалому. Коли Василю стало погано, він почав вимагати, аби на місце події викликали швидку. Потім приступив до заходів реанімації. Чоловік навіть опритомнів, але за якийсь час йому знову стало погано. Гражина Ф. все одно не викликала медиків. Натомість пригрозила Сергію, що якщо той бодай комусь розповість про те, що трапилось — вона влаштує йому “солодке життя”. До того ж, той не уникне депортації, бо вона зголосить його поліції.

Після цього Гражина Ф. доручила Сергію перенести несвідомого Василя в автомобіль. Вона всіляко шантажувала українця. Вона погрожувала, що якщо він не допоможе їй і розкриє інформацію про те, що сталося, у нього будуть проблеми, і його депортують.

Сергій погодився, не сказав нікому ані слова протягом наступних днів, а потім зібрався і спробував втекти з Польщі. Його затримали в Ломжі. Сергія звинуватили у перешкоджанні розслідуванню.

Як розповідає працедавиця, в лісі вона залишила вже мертвого Василя.

Василь Чорней залишив сиротами трьох дітей: двох дочок, дванадцяти і дев’яти років, та семирічного сина. В нього також залишилися хворі батьки.