В Австрії через скандал відбудуться дострокові вибори
Президент Австрії Алєксандер Ван дер Беллен (ліворуч) та канцлер Себастіан Курц (праворуч) EPA/CHRISTIAN BRUNA

В Австрії через скандал відбудуться дострокові вибори

Приводом є інформація про те, що заступник канцлера пропонував державні контракти нібито російській інвесторці в обмін на допомогу під час кампанії 2017 року. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

На початку вересня в Австрії відбудуться дострокові вибори. Повідомив про це президент Алєксандер Ван дер Беллен після зустрічі з канцлером Себастіаном Курцом. Приводом розпуску урядової коаліції і призначення виборів стало оприлюднення запису, який свідчить про те, що заступник канцлера Гайнц-Крістіан Штрахе запропонував державні контракти особі, яка нібито була російською інвесторкою, в обмін на допомогу в кампанії під час виборів 2017 року. Після публікації запису Штрахе подав у відставку, яку прийнято.

За словами президента Алєксандера Ван дер Беллена, тепер необхідно зробити все, щоб повернути довіру громадян до уряду. Йдеться про добро країни і репутацію Австрії в Європейському Союзі та в усьому світі. Канцлер Себастіан Курц додав, що нові вибори – це не бажання, а необхідність. Президент і канцлер задекларували, що вони зроблять усе, щоб гарантувати державі стабільність.

IAR/Н.Б.