В Італії тривають урочистості в 74 річницю битви при Монте-Кассіно
http://external.polskieradio.pl/files/90adfad2-f567-4861-9c6b-a629d00f34dd.file

В Італії тривають урочистості в 74 річницю битви при Монте-Кассіно

74 роки тому, 18 травня 1944 року, солдати 2-го Польського корпусу здобули монастир і пагорб Монте-Кассіно в Італії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У 74-річницю Битви при Монте-Кассіно польська делегація і гарцери поклали квіти до пам’ятника 3-ої дивізії Карпатських стрільців. Міністр внутрішніх справ і адміністрації Йоахім Брудзінський нагадав, що солдати генерала Андерса боролися в ім’я любові до батьківщини. Він додав, що урочистості у Монте-Кассіно мають особливе значення у соту річницю повернення незалежності Польщі:

«Урочистості, як ці, що сьогодні відбуваються при Монте-Кассіно – це добра нагода, щоб вкотре повторити, що суверенна і незалежна Річ Посполита, – це цінність за яку варто віддати своє життя» – підкреслив міністр.

Урочистості на Польському воєнному цвинтарі у Монте-Кассіно розпочато від меси. Участь в урочистостях беруть ветерани, включаючи солдатів генерала Андерса, скаути та представники польських та італійських державних органів.

74 роки тому, 18 травня 1944 року, солдати 2-го Польського корпусу здобули монастир і пагорб Монте-Кассіно в Італії. Порушивши захист елітних німецьких дивізій, вони відкрили союзникам шлях до Риму.