В МЗС Польщі звільнили всіх випускників «кузні кадрів» для КДБ

В МЗС Польщі звільнили всіх випускників «кузні кадрів» для КДБ

З керівних посад в МЗС Польщі звільнено усіх осіб, які навчалися в Московському державному інституті міжнародних відносин. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Голова польського зовнішньополітичного відомства Яцек Чапутович заявив у понеділок, 10 вересня, що випускники Московського державного інституту міжнародних відносин (рос. МГИМО) були звільнені з Міністерства закордонних справ Польщі. За його словами, вищий кадровий склад відомства змінений майже на 100 відсотків. «На керівних постах ані в країні, ані за кордоном зараз немає осіб, які були б у списках співробітників комуністичних служб або студентів МДІМВ», – сказав він.

На переконання голови МЗС Польщі, ротація кадрів «потрібна для ефективності дій, вона рекомендована у цивільній службі і є нормальною в європейських установах».

«Однак, у випадку нинішньої Польщі, важливим є критерій ідентифікації з політикою уряду. Є очікування певної гарантії цієї ідентифікації», – наголосив він.

Як сказав російському агентству «РИА Новости» посол Польщі в Росії Влодзімєж Марціняк, «звільнення з МЗС Польщі випускників Московського державного інституту міжнародних відносин – це давня практика; у Варшаві це вважають очевидним, і, ймовірно, так буде у майбутньому».

«Вважається, що, позаяк вони навчалися ще в Радянському Союзі, небажано, аби вони займали керівні пости в МЗС. Це практика, яка склалася багато років тому», – пояснив дипломат.

Посол зазначив, що ЗМІ передають цю інформацію як новину, хоча вона давно вже не є новиною. «Мені здається, (…) це було взято з одного інтерв’ю нашого міністра закордонних справ, який сказав, що вони були вже звільнені раніше», – зазначив Марціняк.

PAP/Т.А.

Приєднуйтесь до нас:
Телеграм: https://t.me/upmp_news
Твіттер: https://twitter.com/upmpnews

Фейсбук: https://www.facebook.com/upmp.news/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/україно-польська-медіаплатформа-696445156/
Гугл+: https://plus.google.com/110274974628172416084

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCVUukJPDJP5r6wcMmROQrlQ/about?disable_polymer=1