В Польщі готуються зміни в ПДР: електросамокати не зможуть їздити по дорозі

В Польщі готуються зміни в ПДР: електросамокати не зможуть їздити по дорозі

Рада міністрів прийняла проект поправки до Закону про дорожній рух та деякі інші акти (UD51), підготовлений міністром інфраструктури. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Проект регулює правовий статус приладів з електричним приводом та приладів, що працюють завдяки силі м’язів, призначених для поїздок дорогами загального користування.

Проект вводить пріоритет для пішоходів перед електричним скутером або самокатом, що рухається частиною інфраструктури, призначеною для руху пішоходів. Водії цих транспортних засобів будуть зобов’язані поступатися місцем пішоходам і не перешкоджати їх руху.

Норми, що містяться в проекті закону, забороняють:

➖їздити на електричному самокаті по дорозі з обмеженням швидкості більше 30 км / год,

➖керування скутером або самокатом у стані алкогольного сп’яніння,

➖транспортування інших людей, тварин та предметів за допомогою електричного скутера та самоката,

➖буксирування інших транспортних засобів за допомогою електричного скутера,

➖залишати електричні скутери та засоби особистого транспорту на тротуарі в інший спосіб, крім паралельного зовнішньому краю.

За порушення цих правил передбачений штраф від 300 до 500 злотих, за неправильне паркування — 100 злотих. Наразі Сейм має ухвалити цей законопроект на засіданні, яке відбудеться 24 та 25 лютого. Нові правила набудуть чинності через 30 днів після їх публікації в “Журналі законів”.