В Польщі краще не жартувати про контакт з особою, хворою на коронавірус — можна заплатити штраф

В Польщі краще не жартувати про контакт з особою, хворою на коронавірус — можна заплатити штраф

У Тшебниці, що в Нижній Сілезії, оштрафували чоловіка, який намагався виправдати свою відсутність поганим самопочуттям на своєму робочому місці. Він стверджував, що контактував із людиною, зараженою COVID-19. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Черговий поліцейського відділення в Тшебниці отримав повідомлення від роботодавця. Заява стосувалася працівника, який прийшов на роботу і повідомив, що він може бути заражений коронавірусом.

«Чоловік пояснив, що напередодні не вийшов на роботу, тому що погано почувався. Це може бути пов’язано з тим, що він відвідував свою сестру, яку госпіталізували у Вроцлав із симптомами COVID-19. Ця інформація викликала паніку серед решти людей, котрі працюють у фірмі. Вони вже хотіли залишитися на карантин просто на робочому місці, щоб не ризикувати життям своїх родин», — сказав Пшемислав Ратайчик з прес-служби поліції Нижньої Сілезії.

Як виявилось, чоловік просто вигадав всю цю історію, щоб уникнути відповідальності за відсутність на робочому місці. За це має сплатити 500 злотих штрафу.