В Польщі особам причетним до корупційних діянь заборонять працювати в державних установах

В Польщі особам причетним до корупційних діянь заборонять працювати в державних установах

Kukiz’15 подав у понеділок (18 лютого) у Сейм проект антикорупційного закону, який передбачає, серед іншого, що особи, засуджені за корупцію, будуть позбавлені права участі у виборчому законодавстві, — заявив у неділю ввечері лідер Кукіз’15 Павло Кукіз. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Кукіз повідомив TVP Info, що проект закону про боротьбу з корупцією перейде до Сейму в найближчий понеділок 18.02. «Проект в першу чергу передбачає, що особи, засуджені за корупційні правопорушення, будуть позбавлені пасивних виборчих прав, не зможуть балотуватися на виборах ні в парламент, ні в органи місцевого самоврядування», — йдеться в повідомленні.

Кукіз також повідомив, що особи, які будуть охоплені положеннями Закону, будуть позбавлені можливості працювати в усіх державних і місцевих органах влади. «Вони також будуть позбавлені можливості працювати в управлінні та радах Державного казначейства і органах місцевого самоврядування, не зможуть працювати в системі правосуддя, а також не зможуть подати заявки на державні контракти», — додав лідер Кукіз15.

На запитання, чи отримає проект «політичну підтримку», автор проекту сказав, що розраховує насамперед на підтримку громадян. «Я думаю, що проект, який покладе край корупції буде дуже популярний серед громадян», — сказав він.