В Польщі розпочався сезон полуниці: які ціни?

В Польщі розпочався сезон полуниці: які ціни?

Сезон польської полуниці вже розпочався. Якими будуть ціни на полуницю цього року? Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Полуницю з Іспанії чи Греції можна придбати вже впродовж кількох тижнів. Вони коштують 15-20 злотих за кілограм. Польські ягоди також продаються, проте ціна на них — захмарна, оскільки вони вирощені в теплицях. Зараз вони коштують 28 злотих за кілограм, з часом ціни знизяться, але не варто розраховувати на те, що ціни будуть такими ж, як минулоріч.

Це пов’язано з поточною посухою та відсутністю снігу взимку. — Земля дуже суха, ми вже можемо говорити про посуху, якої не було п’ятдесят років. Як зміниться ціна на полуницю, залежить від кількості опадів: чим менше дощу, — тим більше води нам доведеться використовувати для поливу врожаю, а це вплине на ціну фруктів, — пояснює виданню “Gazeta Wrocławska” Мая Жак, з овочевої крамниці у Вроцлаві.

Приблизно через місяць — у другій половині травня — з’явиться полуниця з поля. Наразі передбачити ціну на неї важко, адже залежить від погоди.