В Польщі судять поліцейських, які не надали допомогу нетверезому чоловікові

В Польщі судять поліцейських, які не надали допомогу нетверезому чоловікові

Двоє поліцейських, які побачили мужчину в непритомному стані, просто вивезли його до лісу, де той згодом і помер. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Інцидент стався ще в середині травня 2018 року. У місцевості Победзішце поблизу Познані родина повідомила поліцію про те, що їхній 36-річний родич зник безвісти. Чоловік вийшов з дому, а контакту з ним не було. Поліція розпочала розслідування. Через день тіло чоловіка було знайдено при дорозі в лісовому комплексі на озері Добре.

Слідчі встановили, що в день, коли стався інцидент, співробітники місцевого відділення поліції — Кароліна Ф. та Філіп С. несли патрульну службу. Незадовго до її закінчення патрульних викликали на місце, де на узбіччі дороги лежав чоловік. Як з’ясувалося, це і був зниклий мужчина, який перебував в стані алкогольного сп’яніння.

«Незважаючи на прибуття на місце події, співробітники не вжили жодних заходів для перевірки стану здоров’я чоловіка. Вони не надали йому медичної допомоги і не задокументували фактичний хід подій»- повідомила окружна прокуратура в Познані.

Слідчі з’ясували, що правоохоронці затягли непритомного чоловіка в поліцейську автівку і відвезли до лісу проти його волі. Там його і залишили. Наступного дня тіло чоловіка знайшли в тому ж місці. На думку судмедексперта, покійний загинув не через дії правоохоронців. Проте ті не надали йому необхідної допомоги та не викликали рятувальників чи медиків.

Звісно, обох поліцейських звільнили зі служби. Їм загрожує до 5-и років позбавлення волі. Остаточний вирок суд має оголосити наприкінці травня.