В Польщі в підземних переходах чоловік розливав ртуть

В Польщі в підземних переходах чоловік розливав ртуть

В підземному переході залізничного вокзалу в Сохачеві (Sochaczewie) чоловік розбив колбу з невідомою речовиною. Представник поліції повідомив, що рятувальників на місце події викликав сам чоловік. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

«Він сказав, що виявив прозору ємність, схоже, що там знаходилася ртуть. Попередньо кількість ртуті – до 20 грамів. Туди були направлені наші підрозділи хіміків – дозиметристів, також ще одне відділення на екоцистерні. За сорок хвилин було повністю ліквідовано забруднення навколишньої середи та повітря в даному зачиненому приміщенню. За медичною допомогою ніхто не звертався», – розповів прес-секретар поліції.

Також він зазначив, що під час події біля входу, де було розлито речовину, чергували правоохоронці та пускали людей через інший вхід.

Наразі з чоловіком спілкуються поліцейські.

Зловмисником виявився 63-річний чоловік, який чотири рази проливав ртуть в підземному переході на залізничному вокзалі Сохачева. Виконавець вже почув звинувачення про завдання загрози для життя і здоров’я третіх осіб. Йому загрожує до трьох років ув’язнення.

Перше повідомлення про розлиту ртуть в околицях станції Сохачева було занотоване на початку квітня цього року. Пожежники вилучили знайдену речовину і передали її на переробку, а поліція почала шукати злочинця. З тих пір неодноразово викликали надзвичайників у зв’язку з розлитим рідким металом.

Минулого тижня до повятової поліції в Сохачеві пролунало чергове повідомлення. Офіцери забезпечили місце інциденту, а пожежна бригада очистила ділянку від срібної речовини. Також поруч було затримано 63-річного чоловіка, підозрюваного у скоєнні злочину.

Спочатку чоловік заперечував, що він має який-небудь зв’язок з ртуттю, стверджуючи, що він тільки повідомляє про знаходження речовини. Під час обшуку його квартири поліція виявила два телефони, з яких здійснювалися дзвінки на екстрений номер. Під час подальшої діяльності чоловік таки визнав, що чотири рази проливав ртуть в підземному переході залізничної станції в Сохачеві. Він стверджував, що робив це для розваги.

Співробітники кримінальної поліції висунули затриманому чотири звинувачення щодо загрози здоров’ю та життю людей. До підозрюваного було застосовано запобіжний захід у вигляді поліцейського нагляду. Чоловіку загрожує до трьох років ув’язнення.