В Польщі жінка знайшла сумку з грошима і забрала їх собі: може сісти на 5 років

В Польщі жінка знайшла сумку з грошима і забрала їх собі: може сісти на 5 років

53-річна жінка з м. Гіжицько, що у Вармінсько-Мазурському воєводстві, може сісти за грати через те, що привласнила собі чужі гроші. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Кожен з нас знає, що чужі речі брати не можна. Але в Польщі за такі проступки можна ще й понести карну відповідальність, а не лише страждати від мук совісті.

Жінка, яка їхала в автобусі, помітила сумку, яку хтось залишив на одному з сидінь. Не замислюючись, вона дістала гаманець, з якого витягла майже 2450 злотих. Після чого вирушила на закупи, де з легкістю розпрощалася з 400-а злотими.

Коли вона повернулася додому тим же автобусом, то навіть не сподівалася, що її крадіжка вийде на яв. Виявилося, що потерпіла, яка зрозумів, що гаманець знаходиться в автобусі, сконтактувлася з водієм і спільними зусиллями вони змогли визначити, хто міг привласнити собі гроші.

Мешканка Гіжицько не хотіла повернути всю вкрадену суму, тому потерпіла викликала поліцію. Правоохоронці затримали 53-річну пані, яку звинуватили у привласненні чужого майна. Як вона зізналася в поліції — її щось раптово спокусило, і тому вона витягла гроші з гаманця.

Справа потрапить до суду. За скоєне їй може загрожувати навіть 5 років ув’язнення, — зазначають поліцейські з Венґожево.

Фото: wegorzewo.policja.gov.pl