В центрі Вроцлава з’являться нові велодоріжки

В центрі Вроцлава з’являться нові велодоріжки

Місто планує побудувати вісім нових велосипедних маршрутів загальною довжиною понад вісім кілометрів. Нові велодоріжки повинні з’явитися вже протягом двох найближчих років. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Уряд міста вже подав заявку на співфінансування будівництва нових велодоріжок в рамках інтегрованих територіальних інвестицій. Про це повідомив на прес-конференції Якуб Шимчак з Управління сталого руху. Нові велосипедні доріжки мають повстати на таких вулицях: Пілсудського, Дворцова, Свободна, Сольського та Вишинського.

Перші зміни стосуватимуться саме вул. Сольського. До слова, починаючи з нового сезону, мешканці міста отримають понад 2 тисячі нових велосипедів та 200 нових велосипедних станцій. Зміни впроваджуватимуть поетапно: перша тисяча роверів з’явиться вже найближчим часом, а наступна — вже у червні.

До слова, нові велосипеди будуть не лише стандартними, ті, до яких ми звикли. Місто придбає також і сімейні ровери, і велосипеди типу “тандем”, і електричні, і навіть дитячі. 65 одиниць такого типу транспортних засобів мають закупити вже протягом найближчого часу.