В Євросоюзі скасують перехід на літній та зимовий час

В Євросоюзі скасують перехід на літній та зимовий час

З 2021 року в Європейському Союзі більше не буде жодних змін з літнього на зимовий час і з зимового на літній — таке рішення у вівторок прийняв Європейський парламент. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Члени Європарламенту підтримали пропозицію Європейської Комісії припинити сезонні зміни в часі, проте все ж проголосували за відкладення дати з 2019 на 2021 рік. Про те, який час залишити — зимовий чи літній — вирішуватимуть країни-члени ЄС окремо. Зміна часу останньої неділі березня 2021 року стане останньою зміною в тих країнах ЄС, які постійно вибиратимуть «літній час». Держави-члени, які вважають за краще тримати «зимовий час», змінять стрілки годинника в останню неділю жовтня 2021 року.

Члени Європарламенту також хочуть, щоб країни ЄС та Комісія координували своє рішення — для того, аби літній час в одних країнах та зимовий час в інших не створював перешкод для нормального функціонування внутрішнього ринку.

Однак, якщо Європейська Комісія визнає, що передбачені “часові” домовленості можуть істотно перешкоджати належному функціонуванню єдиного ринку, вона може подати пропозицію про перенесення застосування Директиви максимум на 12 місяців.

До слова, вперше ЄС вніс літні домовленості у 1980 році — для забезпечення гармонізованого підходу до зміни часу на єдиному ринку. Раніше національні практики та графіки літнього часу були різними.