Вальдемар Буда: Одесу слід розглядати як організатора ЕКСПО 2030
Міністр розвитку та технологій Вальдемар Буда під час прес-конференції у штаб-квартирі MRiT у Варшаві PAP/Radek Pietruszka

Вальдемар Буда: Одесу слід розглядати як організатора ЕКСПО 2030

Польща надіслала звернення до офісу міжнародних виставок у Парижі з проханням виключити москву як кандидата на організацію всесвітньої виставки EXPO у 2030 році. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр розвитку та технологій Вальдемар Буда під час прес-конференції у Варшаві, присвяченій організації всесвітньої виставки EXPO у 2030 році, заявив, що кандидатуру української Одеси як організатора виставки необхідно підтримати, натомість кандидатуру москви, на його думку, необхідно виключити.

Відповідне звернення було надіслано до офісу міжнародних виставок у Парижі.

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну було прийнято рішення не розглядати Одесу чи столицю рф як кандидатів. Міністр розвитку і технологій наголосив, що це незрозуміле рішення для Польщі.

Міністр Вальдемар Буда висловив переконання, що до 2030 року військові дії в Україні неодмінно припиняться, тому Одесу слід розглядати як організатора ЕКСПО 2030.

Нагадаємо, минулого року EXPO приймав Дубай у Об’єднаних Арабських Еміратах.

IAR/В.Л.