Варшава не погодиться на новий бюджет ЄС
http://external.polskieradio.pl/files/dbb7b49f-d1ac-4fa6-b8a7-72daf12fbca5.file

Варшава не погодиться на новий бюджет ЄС

Згідно з новим бюджетом ЄС, Польща отримає 64 млрд 400 млн євро, тобто на 20 млрд євро менше. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польща не погоджується з пропозицією нового бюджету Європейського Союзу з меншими фондами на політику когеренції. Згідно з новою пропозицією, Варшава може отримати на 20 мільярдів євро менше, ніж отримувала на політику когеренції досі.

Речниця польського уряду Йоанна Копцінська наголошує, що пропозиції ЄС є попередніми, і остаточний бюджет може бути іншим:

«На такі пропозиції не буде згоди Польщі. Проти цих пропозицій виступає не тільки Польща, є багато держав, які нас у цьому підтримують. Ми будемо виступати проти всіх пропозицій, які дискримінують чи мають на меті дискримінацію країн Центрально-Східної Європи».

Згідно з новим бюджетом ЄС, Польща отримає 64 мільярди 400 мільйонів євро на політику когеренції. Сьогодні Європейська комісія офіційно розкрила пропозиції нового бюджету на 2021-2027 роки. Щоб цей бюджет набув чинності, його повинні одностайно підтримати всі країни Європейського Союзу.

Європейська комісія пояснює зменшення фінаснування політики когеренції «брекзитом» та новими пріоритетами, якими є міграція та обороноздатність Євросоюзу.