Варшава випередила Київ на 53 позиції в рейтингу найкомфортніших міст у світі
https://i.ytimg.com/vi/3UtuvP76-_A/maxresdefault.jpg

Варшава випередила Київ на 53 позиції в рейтингу найкомфортніших міст у світі

Серед 140 міст, що брали участь у щорічному дослідженні найбільш комфортних міст планети для проживання, першу сходинку посіла столиця Австрії Відень. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Серед 140 міст, що брали участь у щорічному дослідженні найбільш комфортних міст планети для проживання, першу сходинку посіла столиця Австрії Відень. Варшава зайняла 65 місце. Столиця України покращила свою позицію, перемістившись з минулорічного 131 місця на 118.

Про це повідомляє YAVP.PL з посиланням на рейтинг The Economist Intelligence Unit. 

На першому місці в списку розташувалася столиця Австрії Відень, на другому – австралійський Мельбурн, третє місце зайняло японське місто Осака. Замикають першу п’ятірку Калгарі (Канада) і австралійський Сідней. 

У першу десятку рейтингу також ввійшли Ванкувер (Канада), Токіо в Японії, Торонто в Канаді, а також Копенгаген в Данії і Аделаїда в Австралії. 

У порівнянні з минулим роком Варшава втратила одну позицію в рейтингу, опинившись лише на 65 сходинці. Польську столицю випередили сусіди Берлін (21 місце), Будапешт (34 місце) й Прага (60 місце) й Братислава (64 місце).   

Київ в списку зайняв 118 місце, набравши 56,6 балів з 100 можливих. 

Замикає список сирійський Дамаск, який посів 140-е місце. Крім Дамаска в список антирекордсменів потрапили Дакка (Бангладеш), Лагос (Нігерія) і Карачі в Пакистані. 

The Economist також склав рейтинг міст, які за п’ять років найбільше погіршили або поліпшили своє становище в списку. 

Так, Київ виявився лідером серед міст, які погіршили своє становище. За п’ять років показник комфортності життя в столиці України впав на 12,6%. 

Рейтинг складається на основі кількох показників, серед яких – рівень охорони здоров’я, культурний розвиток, чистота навколишнього середовища, освіта та рівень розвитку інфраструктури.