Варшаву відвідав прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабіш
http://external.polskieradio.pl/files/5b4075b9-2e9e-4378-b42a-7cb3c961f2f5.file

Варшаву відвідав прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабіш

Майбутній бюджет ЄС, брекзит та міграційна криза були основними темами зустрічі прем’єр-міністрів Польщі та Чехії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Варшаву відвідав прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабіш. Чеський політик зустрівся з прем’єром польського уряду Матеушем Моравєцьким. Темою зустрічі були, зокрема, питання двосторонніх взаємовідносин, економіки та бюджету ЄС з урахуванням брекзиту та міграційної кризи.

За словами Матеуша Моравєцького, в питанні майбутнього бюджету ЄС, позиція Польщі та Чехії одна: якість бюджету ЄС важливіша, ніж темпи його визначення:

«Тут повинні братися до уваги наші інтереси, тому наша позиція в Брюсселі – незмінна. Загальна сільськогосподарська політика, фонди на розвиток сільського господарства, доріг, залізничних магістралей та всі структурні фонди повинні зберігатися з думкою про інтереси країн, які наздогняють Західну Європу. Ми, країни Центральної Європи, хочемо нарешті наздогнати стандарт життя Західної Європи і на те є структурні фонди», – зазначив Матеуш Моравєцький.

Прем’єр-міністри Польщі та Чехії часто зустрічаються один з одним, зокрема, в рамках Вишеградської групи або на засіданнях Європейської Ради.

IAR/Л.І.